duminică, 10 aprilie 2011

Alt Barbat. Alta femeie.


Alt bărbat.Altă femeie-pantonima cuplului

Cum reușesc doi oameni îndrăgostiți să rămână într-o relație? Cum arată doi oameni care se iubesc la bătrânețe? Ce au clădit doi într- o viață? Piesa de teatru “Alt bărbat. Altă femeie” îmbină răspunsul la cele trei întrebări de mai sus într-o pantonimă profesionistă, cu dans, step și muzică. Doi actori încântători, Adelaida Zamfira și Nicolae Nastasia, stăpâni ai expresei feței și ai mișcărilor corpului “se joacă” ușor împreună fără cuvinte cu viața de cuplu.
O coregrafie realizată de Andreea Duță și regia semnată de actorul Nicolae Nastasia, scenele curg asemnea unui izvor de munte, dezvăluind secvențe din viața unui bărbat și a unei femei care de la primul trandafir dăruit își trăiesc povestea de dragoste în fața publicului cu bune și rele. Deși “învelite” de umor, regăsesc în ea: momente de ceartă (când te apucă depresia ca femeie și el nu are nimic de zis, doar te privește și în gând iși spune”nu mai suport”), momente de gelozie din partea bărbatului (care nu suportă să te privească cochetând cu alt bărbat când ați ieșit în oraș), momente când nu mai ai sa-I spui nimic nou celui de lângă tine, momente când faceți dragoste prima oară, când ajungeți la bătrânețe și zâmbiți senin amândoi pe două scaune în cerdacul casei, momente când lupți ca și cum ai înota într-o mare să reaprinzi flacăra iubirii…etc. Cea mai amuzantă scenă a fost aceea în care bărbatul încearcă să fie un erou pentru femeie (aici apare el cu un tricou de Superman și o salvează de un balon și o umbrelă).
Într-o oră fiecare din sală a fost plăcut surprins de cât de mult corpul poate grăi și fără cuvinte. Aplaudele au fost dovadă că publicul s-a înveselit și a primit cu bucurie fiecare vers al cântecelor, fiecare mișcare a mâinilor celor doi si fiecare pas de dans.” Alt bărbat.Altă femeie”, o piesă care a avut loc la cafeneaua cu iz parizian “Tete-a-tete Coffee” din Parcul Herăstrau după cum și numele o confirmă,orele 20:30 merită să fie văzută de toți cei care iubesc teatrul și de cei care caută o metodă de relaxare. Uneori dansul, muzica și pantonima creează mișcare acolo unde cuvintele tac și iată că în aceasta piesă mișcarea a demonstrat cel mai bine “expresia” unui cuplu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu