joi, 16 mai 2013

2 ani de Strada Ficţiunii

  Editura ALLFA,  parte a Grupului Editorial ALL a aniversat 2 ani de Colecţia Strada Ficţiunii, marti 14 mai la sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie  într-un mod original, discret şi plin de rafinament: o invitaţie la piesa de teatru Elling, ce are la baza romanul de succes "Fraţi de cruce" al scriitorului norvegian contemporan Ingvar Ambjørnsen.

  
Era ora optsprezece şi douăzeci de minute când am ajuns în faţa teatrului, afară începuse să plouă şi mirosea a flori de iasomie. Nu bănuiam ce avea să fie, ştiam doar că trebuie să dau cumva de Loredana Modoran ca să intru în posesia invitaţiei. Când am ajuns în foaierul teatrului, am descoperit ca aveam pregătită o masă aranjată cu dulceţuri şi pahare de şampanie.D upă aflarea locului puteai să ajungi să ciocneşti un pahar de şampanie şi să te simţi nemaipomenit de bine fiindcă un astfel de gest, merită primit şi trăit cu toată seninătatea inimii noastre de cititori, bloggeri, scriitori, editori, agenţi de vânzare, critici literari, fiinţe umane ce ating o carte, o deschid şi descoperă o stradă nouă în viaţa lor unde pot călători fără reţineri în căutarea unor visuri pierdute, fericiri şi amintiri plăcute. După terminarea cocteilului am păşit în sala unde din nou ceva avea să ne încânte: pe fiecare scaun era aşezată o carte şi un catalog primăvară-vară 2013 al colecţiei Strada Ficţiunii. 
 Seara s-a încheiat prin piesa de teatru "Elling", povestea de viaţă a doi prieteni reuniţi pe aceeaşi scenă pentru a învăţa unul de la celălalt cum să-şi trăiască viaţa. După experienţa instituţiei psihiatrice, Elling, un bărbat nevrotic, pesimist, "pasionat de mister şi filosofie" şi Kjell Bjarne, amicul său cel mai bun, certat cu igiena personală, "pasionat de vaci"şi gătit, primesc un apartament în Oslo de la asistenţa socială; "şansa" acestora la o viaţă normală numai că: lui Elling îi este teamă să răspundă la telefon, teamă să iasă din casă să cunoască oameni, Kjell Bjarne se îndrăgosteşte de vecina lor însărcinată Reidun Nordsletten şi asistentul social Frank este mereu cu un ochi asupra celor doi, cronometrându-le acţiunile pentru ca astfel cei doi să-şi păstreze apartamentul şi ticketul la libertate.
 Elling poate fi o oglindă introspectivă pentru fiecare om.Trăind în zilele noastre la hotarul dintre normal şi anormal, piesa aceasta nu face altceva decât să ne amintească să ne deschidem inima şi mintea în faţa vieţii pentru a o putea trăi, înfrunta, a ne bucura şi a o accepta sub toate formele ei cunoscute şi necunoscute.A fost o seara minunată pentru că sufletul meu s-a liniştit şi s-a bucurat.
Mulţumesc din inimă Grupului Editorial ALL şi surorii sale mai micuţe Editura ALLFA (Colecţia Strada Ficţiunii)!La mulţi ani şi să ne creşteţi mari!


Pentru cei care încă nu au aflat de Colecţia Strada Ficţiunii, aflaţi mai multe detalii pe www.all.ro.Din distribuţia spectacolului de teatru au făcut parte: Elling-Marius Florea Vizante
Kjell Bjarne-Sandu Pop
Reidun Nordsletten-Mihaela Măcelaru
Asistentul social Frank Asli-Şerban GeorgeviciNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu